Rockfest
Meny GalleriRockfest Information in EnglishForumHjem Bands Om oss Nyheter Billetter Kontakt oss Program Spillesteder
Rockfest 2005 Rockfest 2006

 

 

 

 

 

« Cortina | Hjem | ROCKFESTVORSPIEL 07 – 1 juni på Gamle Slaktehuset »

Dog Almighty

Dog AlmightyMusikk dreier seg om følelser. Trygghet er en kjedelig følelse. Derfor må man pushe sine egne grenser, eller slutte å spille.

Dog Almighty er et nødvendig eksperiment for de fire deltakerne. Sammen skaper de et univers som er melodisk, brutalt, skjødesløst, aggressivt og til tider vakkert. Musikken henter inspirasjon fra både metal, punk og rock, men har alltid en edge som gjør den vanskelig å putte i noen bås. Selv kaller de det rock.

– Det var aldri forutbestemt hva dette skulle bli. Vi bare fant ut at når vi fire spilte sammen, kom det uttrykk som var nye for oss alle. Uttrykk vi aldri tidligere hadde vært i nærheten av å lage. Kjemien i et band er alt som betyr noe, og når man finner de riktige folka kan man slutte å tenke og begynne å spille, sier Fridtjof Nilsen og Kim Nordbæk.
– Vi spiller for å få utløp for alt det man ikke bør gå rundt med inni seg. Dritten må ut, og musikk er vår kanal for den.
Historien.

Fredrik Wallumrød, Fridjof Nilsen og Kim Nordbæk har allerede vært musikalske brødre i noen år i rockebandet Span. Trangen etter å bråke mye mer førte disse sammen med en minst like sint sjelebror. Sindre Mehl fra Farout Fishing har de senere år slått kassegitaren sin til fillebiter.

Disse fire menn har svettet ett år i samme rom og utsondret drithøy rockemusikk. Deres oppvekst med storheter som Led Zeppelin, Soundgarden, AC/DC, Tool og System Of A Down, samt deres nyvunne sterke behov for å sparke noen hardt på leggen, har influert dem til å lage hard og relativt progressiv musikk.

Dog Almighty er har siden de startet har de holdt et heseblesende tempo. Det har ikke gått en dag uten øving, låtskriving eller jobbing i studio. De går i disse dager svanger med en rykende fersk plate som etter planen skal ut i år.

– Det er så utrolig digg å starte fra bånn. Det har vært en sinnsyk kreativitet i øvingsrommet, nettopp fordi vi har kunnet lage akkurat det vi føler for der og da, sier vokalist Sindre Mehl.
– I andre band jeg har spilt i har det vært så mye føringer, men her er det fullstendig frislipp og da blir resultatet så mye mer genuint.

Musikken.
Soundet til Dog Almighty er et resultat av en mangfoldig musikksmak. De henter alle inspirasjon fra mange forskjellige kilder, noe som gir en særegenhet utenom det vanlige. De lange episke sangene fungerer utmerket sammen med korte, hardtslående lyd-eksplosjoner, og det er kontrastene som bærer lydbildet framover. Tekstene har mye på hjertet og er til tider brutalt ærlige, samtidig som de maler bilder vi alle kan kjenne oss igjen i.

– For oss er tekstene det som gjør musikken slagkraftig. Vi bruker mye tid på å

forstå hva musikken sier og så bruker vi enda mer tid på å oversette det til ord. Hvordan man sier noe er vel så viktig som hva man sier – og når man sier det, kommenterer Fredrik Wallumrød.

En livsstil.
Alle i Dog Almighty har brukt hele livet på å spille i forskjellige band, noe som har blitt en livsstil for dem.
– Det å spille i band er så mye mer enn bare å spille. De gutta man spiller med er både ens beste venner, nærmeste familie og band-kompiser. Dette samholdet er den sterkeste drivkraften jeg kjenner og jeg klarer meg ikke uten, sier Kim. Fridtjof er enig.
– Når man spiller biljard og drikker øl sammen er det vel så viktig som å øve. Alt bidrar til at man kjenner hverandre bedre og blir et bedre band.

Framtiden.
Det å spille konserter er det gutta i Dog Almighty lever for. Målet nå er å få ut debut-skiva og begynne å turnere. Kim og Sindre forteller:
– Det skal bli så hinsides forløsende å komme seg på veien igjen, det er på scenen det skal skje. Å spille konserter er et primærbehov for oss, på lik linje med sex.
– Det er når man står på en scene at musikken blir levende. Publikum er en vel så stor del av det som bandet. Det kan ikke sammenlignes med noenting når man kjenner lyden som en fysisk makt og bare lar seg rive med.

http://www.myspace.com/dogalmightyband


   
 

 

 

 
Sponsorer Haugesunds Avis Haugesund Sentrum Gassco Omedia Spare Bank 1 SR-Bank Markedet Petrotech

Designet og utviklet av Omedia